Connect Nav + Aux

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze.
Awatar użytkownika
lukasz.kania
Nowy Klubowicz
Posty: 9
Imie: Łukasz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD 130 KM
Kolor: Red

Connect Nav + Aux

Postautor: lukasz.kania » 17 lut 2018, 09:19

Cześć! Czy ktoś się orientuje czy z tyłu Navi od stilo jest możliwość podłączenia kabla AUX?

Znalazłem info na temat kasetowego fabrycznego radia i podłączenia do niego AUX'a ale o navi ani widu ani słychu.

Dziękuje za informację z góry.
• If we did all the things we are capable of, we would literally astound ourselves • Thomas A. Edison

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2811
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: ryan_cooper5 » 17 lut 2018, 09:27

Nie da się podłączyć bezpośrednio AUX do navi, możesz kupić emulator zmieniarki SD/USB/AUX i wtedy masz wymienione funkcje.

Performante
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Xyz
Auto: Maserati
Silnik: 3.0
Kolor: Biała Perła

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: Performante » 12 maja 2019, 15:20

Witam,
przewertowałem internet chyba na wszystkie strony i nie wiem dalej nic.

Posiadam Stilo, ma służyć jako pierwsze auto, ale zawsze są wymagania których nie spełnia takie auto - mianowicie potrzebuje streaming muzyki przez bluetooth oraz chciałbym, zeby można było odbierać rozmowy przez BT.

Chcę kupić wirtualną zmieniarkę oraz do tego adapter BT. Powinno się to zamknąć w 600 zł, tylko że pojazd ma stary system nawigacyjny jak na zdjęciu. Podobno nie każda zmieniarka z nim współpracuje. A więc jaką kupić? i jaki moduł BT do tego?

Już chciałem się pozbyć tego dziadostwa (nawigacji) i kupić jakieś radio 2DIN lub system multimedialny, ale podobno nawigacja jest też komputerem podróżnym i znów są jakieś kombinacje.

Reasumując, chce działający, najprostszy i najtańszy bluetooth do Stilo z Navi. Co kupic?
Czy to da radę? Ale nie wiem jak tu jest realizowany BT?
https://allegro.pl/oferta/zmieniarka-mp3-bluetooth-usb-aux-fiat-alfa-lancia-6703153221?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+car+audio&gclid=CjwKCAjwiN_mBRBBEiwA9N-e_gveeZfy7NWbOcAmKSHebEPxkAedZJHKKvPx8fKUCdsujqBj5uGWkBoChyYQAvD_BwE

Obrazek

Awatar użytkownika
Zawaś
Starszy Klubowicz
Posty: 1228
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: Zawaś » 12 maja 2019, 16:51

Posiadam zmieniarke Yatour. BT mam tez adapter. Działa lecz czasami trzeba szybko odpalić auto zanim odpali sie automatycznie navi. Inaczej nie widzi zmieniarki.
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

jbond5
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Dariusz
Auto: Stilo
Silnik: 2.4
Kolor: szary
Lokalizacja: Gdynia

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: jbond5 » 13 maja 2019, 20:19

Przyłączam się do pytania, zastanawiam się nad zakupem tego samego gadżetu z allegro.

Może ktoś już to używa?

Performante
Nowy Klubowicz
Posty: 2
Imie: Xyz
Auto: Maserati
Silnik: 3.0
Kolor: Biała Perła

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: Performante » 24 maja 2019, 17:01

Kiepsko z odpowiedziami, jak na takie dość oczywiste doposażenie.

Bo z drugiej strony jak ma to działać/nie działać to może lepiej kupić radio 2DIN.

DalamarPL
Klubowicz
Posty: 333
Imie: Krzysztof
Auto: Stilo
Silnik: 2.4 170KM
Kolor: zółty
Lokalizacja: Poznań

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: DalamarPL » 24 maja 2019, 19:55

Jak coś to mam na sprzedaż Yatour Bluetooth. Działa jak zwykły bluetooth w aucie.

Awatar użytkownika
Zawaś
Starszy Klubowicz
Posty: 1228
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=16190&p=194220#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: Zawaś » 27 maja 2019, 07:44

Panowie u was tez w Navi ekran sie tak bardzo nagrzewa?
Ostatnio chciałem go przetrzeć z kurzu i o malo sie nie oparzylem.
Jechałem z otwartym dachem a było słonecznie ale wyświetlacz poniżej od klimatyzacji był chłodniejszy.
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

foot
Nowy Klubowicz
Posty: 43
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo 1.9 MW
Silnik: 1,9 JTD 115 KM
Kolor: Czerwony

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: foot » 28 maja 2019, 04:30

jbond5 pisze:Przyłączam się do pytania, zastanawiam się nad zakupem tego samego gadżetu z allegro.

Może ktoś już to używa?

Jezeli chodzi o sama zmieniarke bo taka posiadam to dziala bez zarzutu Jedyna rzecz jaka musialem dodac to przekaznik opozniajacy zalaczenie navi . Minus tego cuda to ze jak przekrecamy kluczyk w pozycje uruchomienia auta to traci polaczenie z navi ( ale nie zawsze ) , druga opcja na wlaczenie to po uruchomieniu auta jak juz wystartuje radio nacisnac 5x przycisk SETUP restratuje sie nam navi i juz dziala wszystko. Ja tylko czekam jak doczeka swoich dni navi i nie bede sie bawil w szukanie drugiej tylko drugie radio 2 din na androidzie .

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5141
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Connect Nav + Aux

Postautor: Mazi » 28 maja 2019, 06:05

Zawaś pisze:Panowie u was tez w Navi ekran sie tak bardzo nagrzewa?
Ostatnio chciałem go przetrzeć z kurzu i o malo sie nie oparzylem.
Jechałem z otwartym dachem a było słonecznie ale wyświetlacz poniżej od klimatyzacji był chłodniejszy.

Oj robi się ciepły, ale żeby aż tak to dziwne.

Added in 19 seconds:
foot pisze:
jbond5 pisze:Przyłączam się do pytania, zastanawiam się nad zakupem tego samego gadżetu z allegro.

Może ktoś już to używa?

Jezeli chodzi o sama zmieniarke bo taka posiadam to dziala bez zarzutu Jedyna rzecz jaka musialem dodac to przekaznik opozniajacy zalaczenie navi . Minus tego cuda to ze jak przekrecamy kluczyk w pozycje uruchomienia auta to traci polaczenie z navi ( ale nie zawsze ) , druga opcja na wlaczenie to po uruchomieniu auta jak juz wystartuje radio nacisnac 5x przycisk SETUP restratuje sie nam navi i juz dziala wszystko. Ja tylko czekam jak doczeka swoich dni navi i nie bede sie bawil w szukanie drugiej tylko drugie radio 2 din na androidzie .



viewtopic.php?f=33&t=12189
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25



Wróć do „Car Audio”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości