Zegary abarth

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Aruzo
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Artur
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.6 103km
Kolor: 632 BLACK METALLESCENTE

Zegary abarth

Postautor: Aruzo » 18 sie 2017, 18:01

Chciałbym w najbliższym czasie zamontować u siebie zegary od wersji abarth.
Czy ktoś z was posiada już takie zegary ?
Czy mieliście jakieś problemy z ogarnięciem ich u siebie ?
Czy to prawda że w 1.6 po wrzuceniu zegarów od abartha i osiowaniu wywala błąd związany z temperaturą silnika przy odpalaniu ?

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1837
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Zegary abarth

Postautor: pio075 » 18 sie 2017, 18:07

Ad. 1 Tak, posiadam
Ad. 2 Nie, działa P&P - wyjmujesz stare, wkładasz nowe, osiujesz proxi
Ad. 3 Tak, to prawda - w każdym jednym 1.6 po przekręceniu kluczyka wskazówka temperatury leci w prawą stronę i wywala błąd High Coolant (co któreś tam uruchomienie jest Check OK). Ponoć jeśli mamy włączoną kontrolkę tempomatu (tzn. nie mamy tempomatu) to błąd nie występuje, ale u siebie nie sprawdzałem.

Aruzo
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Artur
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.6 103km
Kolor: 632 BLACK METALLESCENTE

Re: Zegary abarth

Postautor: Aruzo » 18 sie 2017, 18:12

Dzięki za odpowiedz.
Trochę mnie zaniepokoiłeś tym błędem liczyłem, że to jednorazowy przypadek a tu informacja, że jednak problem dotyczy każdego 1.6 :(

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1837
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Zegary abarth

Postautor: pio075 » 18 sie 2017, 18:25

Problem jedynie "kosmetyczny", wskaźnik pokazuje normalne wartości, błąd nigdzie się nie zapisuje i nijak nie wypływa na pracę auta.

Aruzo
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Artur
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.6 103km
Kolor: 632 BLACK METALLESCENTE

Re: Zegary abarth

Postautor: Aruzo » 18 sie 2017, 18:29

Jeszcze jedno pytanie , ile zapłaciłeś za swoje zegary ?
Na allegro jest pełno ofert ale nie wiem czy cenny nie są zdecydowanie zawyżone (ok 300zł)

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1837
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Zegary abarth

Postautor: pio075 » 18 sie 2017, 18:35

170zł z wysyłką. Ceny są zawyżone, masz dwa wyjścia - przepłacić i mieć na już, lub wyczekać jakieś w normalnej cenie.

Aruzo
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Artur
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.6 103km
Kolor: 632 BLACK METALLESCENTE

Re: Zegary abarth

Postautor: Aruzo » 18 sie 2017, 18:39

Ok poczekam poszukam może też coś znajdę do ok 200zł.
Jeszcze raz dzięki za tak szybką odpowiedź ! :)

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2480
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Zegary abarth

Postautor: ryan_cooper5 » 18 sie 2017, 20:21

obserwuj bo warto, ja kupiłem za 150 brutto. fajnie jakbyś trafił zegary z przebiegiem niższym niż u Ciebie bo do przodu przebieg można ustawić posiadając lapka i kabel. żeby cofnąć już jest więcej zachodu

Awatar użytkownika
AdamuS91
Moderator
Posty: 473
Imie: Adam
Auto: Fiat Stilo Hatchback 3D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: 632 BLACK METALLESCENTE
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&p=193871#p193871
Lokalizacja: Zbąszyń / WLKP
Kontaktowanie:

Re: Zegary abarth

Postautor: AdamuS91 » 18 sie 2017, 20:25

pio075 pisze:Ponoć jeśli mamy włączoną kontrolkę tempomatu (tzn. nie mamy tempomatu) to błąd nie występuje.

Fake, błąd nadal wywala jeździłem tak ze 2 miesiące po czym wyłączyłem.
Obrazek
---
Posiadam Stilo 3D 1.6 16v do sprzedania na części:
Jesteś zainteresowany? Kliknij!

Awatar użytkownika
Przemek
Nowy Klubowicz
***
Posty: 31
Imie: Przemysław
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1,6 16V
Kolor: Niebieski
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=13661
Lokalizacja: Katowice

Re: Zegary abarth

Postautor: Przemek » 18 sie 2017, 20:26

Cześć,

pio075 pisze:Ponoć jeśli mamy włączoną kontrolkę tempomatu (tzn. nie mamy tempomatu) to błąd nie występuje, ale u siebie nie sprawdzałem.


Możesz rozszerzyć informacje na powyższy temat.

Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 1837
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Zegary abarth

Postautor: pio075 » 18 sie 2017, 21:44

Przemek pisze:Możesz rozszerzyć informacje na powyższy temat.

Teoretycznie: Tuż przed osiowaniem ustawiamy parametr "Kontrolka tempomatu" na "Wyłączony" i to ma zapobiec pojawianiu się błędu (oczywiście Tempomat dalej działa nie mamy tylko sygnalizacji na desce), ale tak jak pisałem - u siebie nie sprawdzałem, i z tego co kolega wyżej pisze to po prostu nie działa ;)

Awatar użytkownika
_marcin00_
Klubowicz
Posty: 798
Imie: Marcin
Auto: Stilo 3d
Silnik: 1,6 16V 103KM
Kolor: Black metallscente 632
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=7112
Lokalizacja: Toruń

Re: Zegary abarth

Postautor: _marcin00_ » 21 sie 2017, 11:14

U mnie manewr z wyłączoną kontrolką tempomatu działał. Raz na jakiś czas i tak wywalał "High coolant temperature", ale prawie zawsze miałem "Check ok". Nie zmienia to faktu, że wole zegary od Stilo GT, pasują p&p i nie robią żadnych problemów. Kolorowy wyświetlacz w Abarthowych zegarach to słaby argument, zwłaszcza że jego podświetlenie jest awaryjne, kilka takich zegarów naprawiłem, ale to taki przerost formy nad treścią wg mnie.
Obrazek

Aruzo
Nowy Klubowicz
Posty: 15
Imie: Artur
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.6 103km
Kolor: 632 BLACK METALLESCENTE

Re: Zegary abarth

Postautor: Aruzo » 21 sie 2017, 18:48

Znalazłem na forum może ktoś będzie na tyle zdeterminowany aby przetestować :)

"the high coolant temperature warning at startup is a software bug which Fiat never bothered to solve as it just occurs for a very short period.
You can solve this by fitting the delay circuit ( in between the switched power wire ) which used to be combined with a retrofitted CN+ (see Guides) - just adapt the R/C values (higher R,lower C) to obtain a delay time of 2 to max.2,5 sec. because the instrument cluster has to be found by the bodycomputer within 4 seconds after key on."



Wróć do „Tuning wizualny”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości