Lotka do Stilo

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
Tosterkovsky
Starszy Klubowicz
Posty: 1213
Imie: Piotr
Auto: Fiat
Silnik: 1.9 JTD (85 Kw 115 PS)
Kolor: 841/A (Nero Moire' VR.)
Prezentacja auta: http://www.klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=6364
Lokalizacja: Mazowsze
Kontaktowanie:

Re: Lotka do Stilo

Postautor: Tosterkovsky » 26 lut 2015, 20:40

Prosta sprawa - robisz zdjęcie klapy przed (jeśli masz możliwość to ją po prostu zostawiasz) i dołączasz do sprzedaży :P
Obrazek

Fabbrica Italiana di Automobili Torino

Obrazek

Awatar użytkownika
FumFelos
Starszy Klubowicz
Posty: 1788
Imie: Tomek
Auto: Audi A6
Silnik: benzynowy
Lokalizacja: Bieruń

Re: Lotka do Stilo

Postautor: FumFelos » 26 lut 2015, 20:58

Nie wiem czy widziałeś tą klapę na żywo, ale szczerze wątpie w jej idealny stan. Jak do siebie kupowałem klapę w okazyjnej cenie z lotką i nawet przyciemnioną szybą, to też miała mieć idealny stan, a jednak parę odprysków było. Musisz się też liczyć z tym, że przy zdejmowaniu tej badziewnej tapicerki bardzo łatwo połamać zatrzaski. Nie wiem co za konstruktor wymyślił te punkty mocujące, no ale czego spodziewać się po makaronach. ;)

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5166
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Re: Lotka do Stilo

Postautor: Tito_Zam » 27 lut 2015, 15:07

Stiłonisław pisze:a ja trochę z innej beczki. znalazłem ofertę na klapę bagażnika z oryginalnie zamontowaną lotką. cena zachęcająca. stan klapy idealny. klapa bez listwy otwierania oraz tapicerki wew. czy dużo jest roboty z montażem klapy, przełożeniem zamka, wycieraczki z silniczkiem, podłączeniem spryskiwacza oraz elektryki ?

Przełożenie wszystkiego to prosta sprawa. Jedynie przy wymianie samej klapy ktoś by się przydał do pomocy żeby nie pouszkadzać lakieru.
Problem jaki może się pojawić to przy demontażu silniczka wycieraczki bo najczęściej jest zapieczony i skorodowany.
Co do do stanu nowej klapy to musisz ja dobrze obejrzeć.

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4150
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Lotka do Stilo

Postautor: Stig » 28 lut 2015, 12:27

Jak kleiliście lotke, to odrywaliście tą czarną i srebrną gume ?

kleiliście tylko do szyby czy do klapy również ?

Obrazek
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5166
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Re: Odp: Lotka do Stilo

Postautor: Tito_Zam » 28 lut 2015, 13:06

Ja czysciłem wszystko do zera potem odtłuszczenie i klejenie do szyby i do klapy również. Klej do szyb zmywałem rozpuszczalnikiem uniwersalnym. Tylko trzeba uważać na lakier i na rozmazanie. Do wycierania ręczniki papierowe. Starać się jak najmniej wycierać bo wszystko będzie pomazane.

Awatar użytkownika
Stiłonisław
Klubowicz
Posty: 999
Imie: .
Auto: Fiat Stilo
Silnik: MJTD 120 KM

Re: Lotka do Stilo

Postautor: Stiłonisław » 19 lip 2016, 19:26

Montowałem dziś lotkę, teraz pytanie. Czy tylko u mnie podczas otwierania klapy lotka opiera się o bacik anteny? Z tego co wygooglałem są 3 rodzaje anten, a właściwie ich podstawek. Zwykła dla wersji bez lotki. Podstawka o większym kącie nachylenia dla wersji z lotką oraz podstawka dla wersji z NAVI (GPS).
Co do montażu... Oryginalnie lotka montowana jest na kołki oraz tejp dwustronny w celu wyeliminowania wibracji. Twierdzenie jakoby otwory w lotce służyły wyłącznie do jej produkcji jest błędne. Chodzi bardziej o względy bezpieczeństwa podczas poruszania się po drogach (kłaniają się opory powietrza podczas jazdy z dużą prędkością, wstrząsy, woda, temperatura i te sprawy). To że niefabrycznie lotki montuje się później bez użycia kołków wynika bardziej z braku możliwości wiercenia w hartowanym szkle niż z faktu, że tak powinno być.
Bez Stila nie ma kołaczy.

Awatar użytkownika
Stig
Zasłużony Klubowicz
Posty: 4150
Imie: Mikołaj
Auto: waSAABi
Silnik: B207R
Kolor: 170
Lokalizacja: Z laptopa...

Re: Lotka do Stilo

Postautor: Stig » 19 lip 2016, 21:33

Stiłonisław pisze:Czy tylko u mnie podczas otwierania klapy lotka opiera się o bacik anteny


też tak miałem
trzeba by zmienić postawe anteny :P
"...Chciałeś być najmądrzejszy - bez podstaw, co za bezsens, tak każdemu się wydaje, że jest mądry niczym Sensei... "

Awatar użytkownika
psik27
Klubowicz
***
Posty: 428
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.8
Kolor: NERO MOIRE' 841/A
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6118&p=89497#p89497
Lokalizacja: Poznań

Re: Lotka do Stilo

Postautor: psik27 » 20 lip 2016, 14:30

U mnie przy 3D po otwarciu klapy lotka się nie opiera o antenę jest jeszcze spora przerwa :)

Awatar użytkownika
Tito_Zam
J.Admin
Posty: 5166
Imie: Rafał
Auto: Fiat STILO 3D
Silnik: JTD 115 KM
Kolor: Blue
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=466
Lokalizacja: Zamość
Kontaktowanie:

Re: Odp: Lotka do Stilo

Postautor: Tito_Zam » 01 sie 2016, 20:15

Po prostu jak oryginalnie z fabryki wyjechało auto z lotką to antena bardziej stoi w pionie i jest przerwa okolo 5 cm między lotką i anteną.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Wróć do „Tuning wizualny”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości