Obrazek

Czy ma ktoś takie Alusy??

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
tomi1944
Nowy Klubowicz
Posty: 86
Imie: Tomasz
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Jakiś tam domieszali :)
Lokalizacja: Głogów

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: tomi1944 » 16 cze 2016, 18:13

pio075 pisze:Twoja felga nie ma 15" szerokości ;)
Tak poza tym to felga będzie wciśnięta bardziej w głąb nadkoli.

Nie rozumiem,jak nie ma 15 cali?

--------------------- Dodano: 16 cze 2016, 18:13 ---------------------

opłaca mi sie jechac wgl i je mierzyć?czy nie będa pasowały?
Wole Pchać Fiata Niż Jeżdzić Golfem

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2083
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: pio075 » 16 cze 2016, 18:27

15" to średnica - szerokość jest mniejsza :)

Jak widzisz na moim zdjęciu pasują. Kwestia tego czy potrzebny będzie dystans czy nie - przy różnicy w ET rzędu 11,5mm nie powinno być problemów.

Awatar użytkownika
tomi1944
Nowy Klubowicz
Posty: 86
Imie: Tomasz
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Jakiś tam domieszali :)
Lokalizacja: Głogów

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: tomi1944 » 16 cze 2016, 18:29

szerokosc 6,5 o ile rozumiem oznaczeni ; )
:)
oby nie były,a do Sztylo sa plstikowe?czy tylko aluminiaki dystanse?
Wole Pchać Fiata Niż Jeżdzić Golfem

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2083
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: pio075 » 16 cze 2016, 18:33

Dystanse to tylko z metalu - plastikowe mogą być najwyżej pierścienie centrujące (ale tych to akurat potrzebował nie będziesz :) ).

Awatar użytkownika
tomi1944
Nowy Klubowicz
Posty: 86
Imie: Tomasz
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Jakiś tam domieszali :)
Lokalizacja: Głogów

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: tomi1944 » 16 cze 2016, 18:35

yhy,myslałem że dystans też sa z tworzywa,..Obym nic nie potrzebował/to jak załozę juz,i nic nie będzie tarło itp to znaczy że jest ok?
Wole Pchać Fiata Niż Jeżdzić Golfem

Awatar użytkownika
ochroniarz81
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Michał
Auto: Multipla 115 Stilo 115 5D
Silnik: 1,9 115 km
Kolor: bordowy tel 506-019-378
Lokalizacja: Wielkopolska Oborniki

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: ochroniarz81 » 16 cze 2016, 22:03

może i będzie pasować bez dystansów ale żeby wyglądało to dystanse min 14 mm oraz 16 śrub dłuższych o 14mm a z doświadczenia wiem że będzie wyglądało kiepsko koła będą schowane w nadkolu
Obrazek

Awatar użytkownika
tomi1944
Nowy Klubowicz
Posty: 86
Imie: Tomasz
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Jakiś tam domieszali :)
Lokalizacja: Głogów

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: tomi1944 » 17 cze 2016, 08:25

Koledzy takie się zmieszczą R15 VALBREM 4x98/ ET30 7JX15 H2??
Wole Pchać Fiata Niż Jeżdzić Golfem

Awatar użytkownika
ochroniarz81
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Michał
Auto: Multipla 115 Stilo 115 5D
Silnik: 1,9 115 km
Kolor: bordowy tel 506-019-378
Lokalizacja: Wielkopolska Oborniki

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: ochroniarz81 » 17 cze 2016, 11:49

może i sie zmieszczą bez przymiarki się nie obejdzie ale pamiętaj stilo ma et 41 wiec zakładając inne felgi zmieniasz rozstaw auta co może nie korzystnie wpływać na prowadzenie
Obrazek

Awatar użytkownika
józek
Klubowicz
Posty: 552
Imie: Daniel
Auto: Stilon Wagon
Silnik: 1.6 16V
Lokalizacja: Bartodzieje/Zwoleń

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: józek » 18 cze 2016, 10:27

Fachowcy - im mniejsze ET tym felga bardziej wystaje na zewnątrz !!!!!!!!!

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2083
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: pio075 » 18 cze 2016, 10:50

józek pisze:Fachowcy - im mniejsze ET tym felga bardziej wystaje na zewnątrz !!!!!!!!!

Racja - coś mi się po****ło :)

Awatar użytkownika
tomi1944
Nowy Klubowicz
Posty: 86
Imie: Tomasz
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Jakiś tam domieszali :)
Lokalizacja: Głogów

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: tomi1944 » 20 cze 2016, 15:14

Już po ptokach ,dziś stało i zakup padł na coś innego,Pod spodem zdjęcie:)

--------------------- Dodano: 18 cze 2016, 15:08 ---------------------



--------------------- Dodano: 18 cze 2016, 15:09 ---------------------

tomi1944 pisze:Już po ptokach ,dziś stałosię to że na tamtych ranty zajechane i zakup padł na coś innego,Pod spodem zdjęcie:)

--------------------- Dodano: 18 cze 2016, 15:08 ---------------------



--------------------- Dodano: 20 cze 2016, 15:14 ---------------------

Chlopaki a ja musze miec inne sruby do alu? Bo przy stalowych mam stozkowe.ale jak by cale a w zapasowce mam tez stalowej cztery sruby wrzucone to maja tak ze sruba jest płaska ale na niej jest podkładka stozkowa ktora moge obkrecac. A te przy stalowych na aucie mam zespolone ale stozkowe tez.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wole Pchać Fiata Niż Jeżdzić Golfem

Awatar użytkownika
Kamilo
Nowy Klubowicz
Posty: 18
Imie: Kamil
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16V
Kolor: Fiolet
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=13519&p=168554#p168554
Lokalizacja: Tychy

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: Kamilo » 26 cze 2016, 15:51

Tak, do alu masz inne śruby niż do stalówek ;)

Marcin7275
Nowy Klubowicz
Posty: 67
Imie: Marcin
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1,6 16v 103
Lokalizacja: Łódź

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: Marcin7275 » 27 cze 2016, 08:20

Do alu są inne śruby. Jesli do zapasu masz śruby tzw pływające to znak, że chyba zapas jest od innego pojazdu i rozstaw śrub jest tam inny niz w stilo.

Awatar użytkownika
tomi1944
Nowy Klubowicz
Posty: 86
Imie: Tomasz
Auto: Stilo
Silnik: 1.6 103km
Kolor: Jakiś tam domieszali :)
Lokalizacja: Głogów

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: tomi1944 » 27 cze 2016, 14:07

nie mam srub pływajacych,mam zwykłe,i zle mowicie ze inne sruby bo te moga byc,tylko przy moich alu mało wystaja,ale do orginalnych alu powinny pasowac
Wole Pchać Fiata Niż Jeżdzić Golfem

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2083
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: pio075 » 27 cze 2016, 14:56

Bo nie ma czegoś takiego jak "śruba do Alu" - śruby są zazwyczaj takie same (zazwyczaj jednak są też alusy gdzie gniazdo śruby będzie półkoliste a nie stożkowe wtedy koniecznie trzeba dobrać pasujące śruby) kwestia tego żeby wystarczyło gwintu.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2705
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: ryan_cooper5 » 15 sie 2016, 12:25

Dołączę do tematu żeby nie zakładać nowego.
Posiada ktoś Stilo z felgami od AR takimi jak na zdjęciu pod spodem?
Bądź ma zdjęcie Stilo na tych felgach? Zastanawiam się czy na zimę nie kupić takich felg i zastanawia mnie jakby to auto wyglądało na takich kołach.
Rozmiar 15 cali
felalfa.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ozzy27
Nowy Klubowicz
Posty: 149
Imie: Dawid
Auto: Alfa GT
Silnik: 1.9 JTD 150KM
Lokalizacja: Żory

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: Ozzy27 » 15 sie 2016, 12:37

Mnie osobiście, Alfy z takimi kółkami się nie podobają. Więc myślę ze to by śmiesznie wyglądało do tego 15'.

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2705
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: ryan_cooper5 » 15 sie 2016, 13:22

Ozzy27 pisze:Mnie osobiście, Alfy z takimi kółkami się nie podobają. Więc myślę ze to by śmiesznie wyglądało do tego 15'.

Ja nie pytam czy się Tobie podobają, tylko czy ktoś ma Stilo na tych kołach bądź jakieś zdjęcia.

Awatar użytkownika
yettii
Nowy Klubowicz
Posty: 126
Imie: Dawid
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103KM LPG
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: yettii » 15 sie 2016, 13:23

Te felgi maja chyba et47 czy cos koło tego, wiec bardzo chowają sie do środka.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
ryan_cooper5
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2705
Imie: Krystian
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115 km
Kolor: Orione Grey
Prezentacja auta: viewtopic.php?t=9309
Lokalizacja: Wieluń

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: ryan_cooper5 » 15 sie 2016, 13:25

mają et 49. Poza tym ja nie pytam czy się chowają czy wystawają tylko chcę zobaczyć jak wygldają na Stilo. Wiem że będą schowane, mam w domu komplet dystansów.
Czytajcie co napisalem, prosiłem o FOTO STILO na tych kołach, a nie pytałem czy wystawają czy się chowają ani czy się komuś podobają.

Awatar użytkownika
yettii
Nowy Klubowicz
Posty: 126
Imie: Dawid
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 103KM LPG
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: yettii » 15 sie 2016, 16:27

Stary zluzuj lejce. Raz widziałem ogłoszenie ze stilo na takich kołach, wiec chciałem Ci opisowo przekazać ze wyglada to zle.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
leszczu_wojtek
Nowy Klubowicz
Posty: 81
Imie: Wojtek
Auto: Fiat Stilo 3d 2002r
Silnik: 1.9jtd 115
Kolor: NERO MOIRE' 841/A
Lokalizacja: Olszanica

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: leszczu_wojtek » 21 sie 2016, 20:42

Miałem podobne 16'' firmy azev czy jakoś tak ogólnie auto wyglądało tak sobie.. był to 2 komplet kół zimowych...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
explicit77
Starszy Klubowicz
**
Posty: 2268
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.9 JTD 154KM/307Nm
Kolor: Biały a raczej czarny;)
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=9037
Lokalizacja: Marki

Re: Czy ma ktoś takie Alusy??

Postautor: explicit77 » 22 sie 2016, 18:00

No średnio. Rozmiaru brakuje.
Rap wciąż jest ten sam, to tylko ja jestem starszy.



Wróć do „Tuning wizualny”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości